Glucosamin og ledproblemer

Hvad består glucosamin egentlig af?

Glucosamin er et relativt lille molekyle, nemlig et amino-monosakkarid. Molekylet er en organisk, vandopløselig sukkerforbindelse, der naturligt indgår i kroppens ledbrusk. Glucosamin er derfor nødvendig for dannelsen af bruskens grundsubstans, der overvejende består af nogle kædeformede molekyler, ved navn glucosamin-glykaner.

 

Disse glykaner øger bruskens elasticitet og evne til at modstå stød. Det er en egenskab, der har stor praktisk betydning for den brusk, der blandt andet indgår i led. Glucosamin stimulerer bruskcellerne til at danne glucosamin-glykanerne, som gør ledbrusken mere elastisk og stødabsorberende. 

Kroppen kan normalt selv producere glucosaminsulfat ved at knytte glukose til aminosyren glutamin og svovl, men kapaciteten herfra er begrænset. På grund af denne begrænsede kapacitet og ikke mindst hundens slitage med aldren, vil et ekstra tilskud glucosamin, være en hjælp til at øge produktionen af de nødvendige brusk-molekyler. 

Yngre hunde har en bedre evne til at producere glucosaminsulfat og da optageligheden falder, når hunden ældes, er det derfor en god ide at supplere med glucosamin, både forbyggende i voksen alderen samt når hunden bliver gammel.

 

De fleste anvendte glucosamin kilder er udvundet fra skaldyr og/eller bløddyr, så som rejer og grønlæbet muslingeskal.

 

Hvordan optages glucosamin?

Optagelsen af glucosamin via tarmsystemet er ret effektivt. Man siger at imellem 80-90 % glucosamin, som er indtaget oralt, optages i kroppen. En del bliver nedbrudt i leveren og den resterende del føres rundt med blodet, ud til brusken. Undersøgelser viser at den fulde virkning af glucosamin kan tage op til 2 uger og i sjældnere tilfælde op imod 3 måneder.

 

Hvor og hvordan virker glucosamin?

Undersøgelser viser at glucosamin oftest har den bedste effekt på led som er i reglmæssig bevægelse. Dette skyldes, at når hunden går og hermed laver en kontinuerlig rytmisk belastning på leddende, så øges indsivningen af næringsstoffer, inkl. glucosamin, fra blodet til brusken. 

Da effekten netop virker bedst på led, som er i reglmæssig rytmisk bevægelse, er det essentiel at man ikke aflaster sin hund for meget, når man samtidig behandler med glucosamin. Man bør i stedet tager højde for, at hunden skal gå rolige, middellange gåturer, i et kontinuerligt tempo.

 

Hvilket glucosamin produkt skal jeg vælge til min hund?

Vi er i Nature Care Trade meget stolte over vores produkt Joint Care Oil, som er fremstillet med henblik på at forebygge og aflaste ledproblematikker hos, i særdeleshed, ældre hunde med slidskader, men også unge hunde i kraftig vækst.

 

Sammensætningen af lakseolie og koldpresset rapsolie giver en optimal fordeling af omega 3, 6 og 9 fedtsyrer, der er vigtige for hundens led, er antiinflammatoriske og tilfører hunden en flot og blank pels. 

Det meste fabriksproducerede hundefoder varmebehandles på så høje temperaturer, at nogle af fedtsyrerne og de naturlige vitaminer og mineraler går tabt, derfor vil et ekstra kosttilskud, som en af vores olier, Skin & Fur Care Oil, Joint Care Oil, Insect Resistant Oil og Salmon Omega Oil, være effektivt sammen med det daglige foder. Hermed ikke at sige at man kan give sin hund foder af dårlig kvalitet og bare supplere med en olie og så tro det er dækkende for hunden. 

Urteblandingen er sammensat med henblik på at tilføje urternes naturlige mikromineraler og deres understøttende virkning på led, væv, bevægapparatet og lever. Urterne har hver især flere virkningsområder og når de sættes sammen, i det rette forhold, supplerer de hinanden og deres virkning optimeres. Da der er store restriktioner på hvad man må skriver omkring urter og deres virkning, har vi skrevet hvilke urter der indgår i produktet og Du kan som forbruger nemt slå det op på nettet. Beklager vi ikke kan være behjælpelige med det.....

(Hyben, Gurkemeje, Tang, Ingefær, Brændenælde, Røllike og Marietidselfrø).

Den naturlige glucosamin kilde vi benytter, er dansk produceret og har en af markedets højeste indhold af naturlig glucosamin. 

Joint Care Oil (og alle vores andre produkter) er et helt naturligt produkt, der på en gang tilfører energi, afhjælper ledproblematikker og giver en flot og blank pels.

 

Råd og vejledning

Har du brug for yderligere vejledning omkring dette produkt eller et af vores andre produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os hos Nature Care Trade.